Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menjadi master sekolah medium di Ireland. Bakal bekerja di sekolah yang diiktiraf di Ireland, setiap guru di negara ini dikehendaki oleh undang-undang untuk mendaftar dengan Majlis Pengajaran.

Hawa sekolah menengah membimbing, mengajar dan mengarahkan pelajar berumur antara 11 dan 16 periode. Intern sesetengah kes, guru yang mengajar kelas jenjang enam bisa mengajar pelajar nan berusia sehingga 19 musim.

Suhu-hawa ini dilatih untuk mengajar pelajar yang sedang bersedia untuk ujian GCSE (Sijil Am Pendidikan Menengah) dan GCE (Sijil Am Pelajaran) Tahap A mereka.

Suhu-guru ini bukan hanya mengajar pelajar untuk pupus peperiksaan, tetapi mereka setara-sama meluangkan mereka lakukan kehidupan yang akan nomplok.

Bagi seorang hawa sekolah Menengah nan bercita-cita tinggi bakal mendapatkan kelayakan bagi mengajar, dia wajib melalui cak bimbingan tertentu dan memperoleh kelayakan tertentu.

Langkah-langkah Bagaimana Menjadi Guru Sekolah Madya di Ireland

 • Awalan 1. Lulus berbunga sekolah semenjana
 • Langkah 2. Belukar Keperluan Menjadi Master
 • Langkah 3. Memperoleh Ijazah Rendah
 • Ancang 4. Menamatkan Latihan Diploma Pendidikan Tinggi Suatu Masa
 • Langkah 5. Ambil Eksamen Kemahiran Gengsi Guru Cukup
 • Awalan 6. Lengkapkan Semakan Latar Birit
 • Langkah 7. Mendaftar dengan Majlis Pengajaran
 • Persiapan 8. Sertai papan Organisasi dan Jalan hidup
 • Anju 9. Mula Belajar

Langkah 1: Lulus dari sekolah medium

Seseorang yang bercita-cita buat menjadi guru sekolah Sedang, anda teristiadat memasap berusul sekolah menengah bikin melakukannya.

Di Ireland, terdapat keperluan pengijazahan yang perlu ada kerjakan sijilnya untuk pas memohon menjadi temperatur sekolah Sedang.

Berikut adalah syarat jika anda cak hendak menerima diploma sekolah menengah selepas tamat pengajian:

AREAS Poin
English 4.0
Matematik 4.0
Sains 3.0
Kecergasan 1.5
Kewangan Peribadi 1.0
Kesihatan 1.0
Pengajian Sosial 4.0
Seminar penulisan pelajar baru 0.5
Seni & Kemanusiaan dan Elektif 5.0
Total 24

Langkah 2: Semak Keperluan lakukan Menjadi Temperatur

Yaitu penting bikin menyemak keperluan untuk menjadi seorang guru di Ireland supaya beliau tahu apa yang anda akan untuk dan jikalau sira benar-etis layak bakal karier itu.

Fisik profesional bikin pengajaran, yang memair selia profesion perguruan di Ireland ialah Majlis Pengajaran. Terwalak tatakelakuan guru yang disediakan oleh Majlis Pengajaran, yang merangkumi standard pengajaran, kemahiran, kesedaran dan kecekapan. Rujuk kepada Majlis Perguruan untuk maklumat lanjut.

 Guru sekolah menengah di Ireland dijangka mengajar setidaknya satu indra penglihatan pelajaran di mana mereka memiliki ijazah. Guru sekolah madya di Ireland tidak memerlukan kelayakan dalam bahasa Ireland kecuali mereka diberi karier oleh sekolah Gaeltacht ataupun, sekolah nan menunggangi bahasa Ireland sebagai perantara komunikasi.

Kelayakan diperoleh terutamanya seandainya seorang guru sekolah Menengah nan berpretensi janjang mempunyai ijazah rendah daripada institusi peringkat ketiga nan diiktiraf. Ijazah rendah hendaklah mengandungi sekurang-kurangnya, 1 netra pelajaran ketimbang kurikulum pasca sekolah adv minim bikin Program Sijil Memencilkan.

Langkah 3: Memperoleh Ijazah Rendah

Seorang guru sekolah Menengah nan bertekad strata di Ireland perlu diterima masuk ke universiti, menamatkan pengajiannya di universiti dan memperoleh ijazah rendah yang boleh diperolehi di kolej yang diluluskan maka itu Majlis Kebangsaan untuk Anugerah Pendidikan (NCEA).

Seorang guru sekolah madya yang berpretensi hierarki terbiasa belajar di universiti alias kolej yang menawarkan latar pendidikan yang diminatinya.

Bagaikan contoh, takdirnya seorang guru sekolah sedang yang berambisi tahapan berperhatian cak bagi mengajar matematik, ia harus memastikan kolej maupun universiti saringan menawarkan ijazah matematik rendah.

Langkah 4: Menamatkan Latihan Diploma Pendidikan Tingkatan Satu Tahun

Seorang guru sekolah madya yang bercita-cita jenjang perlu mendaftar di salah satu jabatan pendidikan yang diluluskan maka dari itu imperium nan ditawarkan maka itu Kolej Trinity Dublin dan melengkapkan les Diploma Tinggi dalam Pendidikan sepanjang setahun.

Latihan suatu masa ini boleh disiapkan di mana-mana empat universiti Universiti Nasional Ireland iaitu di Cork, Dublin, Galway dan Maynooth.

Langkah 5: Rebut Ujian Kemahiran Prestise Guru Pas

Seorang hawa sekolah menengah yang berhasrat tinggi perlu menetapkan masa bikin mengambil testing kemahiran Harga diri Guru Berkelayakan yang akan hinggap pecah Agensi Pelajaran dan Pembangunan Sekolah (TDA).

Ia harus lucut numerasi, literasi, dan teknologi pengetahuan dan komunikasi (ICT). Hirap ujian ini yaitu terdahulu kalau seseorang ingin menjadi guru sekolah Menengah di Ireland.

Agensi Latihan dan Pembangunan Sekolah menasihatkan semua guru yang berkelayakan perlu lulus testing kemahiran.

Anju 6: Lengkapkan Semakan Meres Bokong

Perkara lain yang perlu dilakukan maka dari itu cak bagi master sekolah Menengah di Ireland ialah melalui dan lulus pemeriksaan rataan belakang daripada Jabatan Pendidikan dan Sains.

Sesudah calon hawa memperoleh Status Guru Layak, kamu akan mendapat tuntutan lakukan menyinambungkan dan melengkapkan borang permohonan semakan rataan birit.

Borang hendaklah diisi dengan menggunakan dakwat hitam. Setiap bahagian dalam borang hendaklah dilengkapkan.

Awalan 7: Mendaftar dengan Majlis Pencekokan pendoktrinan

Hubungi Majlis Pengajaran bakal mendapatkan dan melengkapkan permohonan pasca sekolah rendah. Ini sepatutnya sehabis calon guru telah memenuhi keperluan berjasa.

Transkrip, bukti identiti, bukti watak, dan yuran yang diperlukan harus disertakan.

Langkah 8: Sertai papan Organisasi dan Pegangan

Waktu ini, seorang hawa sekolah Medium yang bercita-cita tangga perlu menjadi ahli organisasi dan tulangtulangan kerja seperti Persatuan Hawa Menengah Ireland, Selang Kerjaya, Jalan hidup Pengajaran dan TUI (Kesatuan Guru Ireland).

Kamu lagi perlu untuk menyelidik jawatan pengajar yang kosong, apakah pertukaran yang terdapat dalam pabrik pendidikan di negara ini, seminar, dan persidangan yang mesti dihadiri lakukan tujuan ikatan dan rangkaian dengan rakan sekerja dan objek penataran untuk mengikuti kronologi terkini n domestik Padang.

Untuk memohon pegangan, anda juga boleh menghubungi sekolah yang berbeza secara terus, dan menyerahkan petisi/surat iringan serta resume sira untuk memohon jalan hidup yang berbeza.

Langkah 9: Mula Berlatih

Berlatih sebagai guru sekolah semenjana di Ireland memerlukan mengajar pelajar berumur antara 11 dan 18 dan n domestik bilang kes 19.

Guru sekolah menengah dilatih untuk mengajar mata pelajaran tertentu. Guru-guru ini bukan sahaja berhubung dengan petatar, mereka sekali lagi berhubung dengan ibu bapa, penjaga, penjaga, profesional pendidikan, dan lain-lain. Setelah melihat prinsip menjadi suhu sekolah menengah di Ireland, ayo kita lihat tanggungjawab seorang suhu sekolah menengah.

Tanggungjawab sendiri guru sekolah menengah di Ireland tercantum:

1. Merancang dan menyempatkan indoktrinasi di samping membuat dan memintal bahan nan digunakan internal pembelajaran.

2. Mewujudkan peraturan dan regulasi kelas

3. Seorang guru sekolah menengah akan mempunyai pernah sedarun dengan pelajarnya terutamanya semasa hari persekolahan, kecuali privat kes pelajar nan bergulat dengan akademik mereka. N domestik kes ini, guru boleh membagi pelajar atau murid bimbingan dan bimbingan selepas sekolah.

4. Seorang guru sekolah menengah menyemak dan memonten hasil kerja pelajar untuk mengetahui prestasi mereka.

5. Dia mengajar papan bawah yang berbeza sepanjang hari dalam subjek kepakaran mereka.

6. Seorang suhu sekolah menengah menyelia aktiviti kokurikulum pelajarnya.

7. Petugas hendaklah mengetahui perkembangan profesional latar tugasnya iaitu mengajar.

8. Seorang guru sekolah medium perlu berhubung dengan ibu bapa dan penjaga dan memiliki interelasi yang baik dengan mereka kerana ini akan mendukung dalam memahami bagaimana murid melakukannya untuk kontributif dalam jalan dan pembelajaran yang betul.

9. Seorang guru sekolah menengah akan menghadiri mesyuarat kakitangan yang dianjurkan oleh sekolah gelanggang dia bekerja.

Seorang guru sekolah menengah di Ireland mesti menumpukan perasaan untuk mengajar subjek tertentu yang berkemungkinan besar menjadi subjek yang dipelajarinya di kolej maupun universiti.

Apakah Faedah Majlis Guru?

Majlis Perguruan ialah badan umbul-umbul profesional bagi pencekokan pendoktrinan. Beliau menetapkan umbul-umbul profesional untuk indoktrinasi, dan menggalakkan dan mengawal selia profesion perguruan.

Berapakah Pendapatan Hawa Sekolah Menengah di Ireland

Seorang Guru Sekolah Menengah di Ireland, dia memperoleh purata €56,736 garang setahun, iaitu kira-kira €4,730 kasar sebulan.

Gaji permulaan seorang Guru Sekolah Menengah di Ireland adalah sekitar €40,996 kasar setahun. Gaji tertinggi sendiri Guru Sekolah Menengah di Ireland bisa mencecah dan melebihi €65,588 bernafsu setahun.

Sebagai Favorit Guru Sekolah Menengah di Ireland, Apakah Atribut dan kemahiran yang Perlu saya miliki?

Sendiri guru sekolah menengah yang bercita-cita tinggi hendaklah:

1. Bertenang dan panjang hati

2. Punya kemahiran berorganisasi

3. Mempunyai kemahiran komunikasi dan pembentangan yang baik

4. Bersikap adil

5. Mempunyai kemahiran takhlik keputusan nan mantap.

Berapa Banyak Ain Yang Saya Perlukan untuk Menjadi Master Sekolah Semenjana di Ireland?

Untuk menjadi guru sekolah menengah di Ireland, seorang guru yang bercita-cita tingkatan memerlukan Keperluan Kemasukan Minimum 2.2 Kepujian privat Ijazah Layak dengan sekurang-kurangnya suatu indra penglihatan latihan pencekokan pendoktrinan yang diambil ke peringkat ijazah.

Apakah Aktiviti Kerja Hawa Sekolah Menengah?

Aktiviti kerja guru sekolah menengah ialah:

1. Membuat penyelidikan, membuat dan menulis bulan-bulanan baharu bagi pengajaran

2. Meluangkan, mereka cipta, dan mengajar kelasnya

3. Menilai pelajar dan merekod kemenangan mereka. Menargetkan kedua-dua peperiksaan dan ujian lisan dan berkirim surat.

4. Menulis laporan kerjakan pelajarnya.

5. Memikul tanggungjawab pastoral dan penyeliaan untuk guna pelajar.

Adakah terwalak peluang untuk berkarya sendiri sebagai suhu sekolah menengah di Ireland?

Sebagai seorang guru sekolah menengah di Ireland, yaitu tidak pasti bahawa anda akan mempunyai pekerjaan tidak yang memerlukan eksistensi anda. Lamun master boleh menambah pendapatan mereka dengan menawarkan tunjuk ajar persendirian, pengawasan peperiksaan kebangsaan, dan menanda dan batik buku pendidikan.

Adakah sira mempunyai suplai mengenai anju kami tentang cara menjadi guru sekolah medium di Ireland? Sila tinggalkan komen di sumber akar.

 • Bagaimana Untuk Menjadi Doktor Haiwan Di UK-10 Langkah Terbaik
 • Cara Menjadi Pakar Pemakanan di UK-6 Langkah Terbaik

 • Pendirian Menjadi Juruelektrik di UK-5 Fakta Teratas
 • 25 Perbelanjaan Terbaik Buat Berbunga Bersumber Kondominium